Wandelen in Galicië
Een wandelgids over Galicië onderbrengen bij www.wandeleninportugal.info lijkt gek, maar is het niet. Wie door de dorpen in het uiterste noordwesten van Spanje loopt, waant zich op het platteland van Noord-Portugal. 

Horreo de Carnota

Dezelfde robuuste huizen van graniet of schist en ook hier overal schuurtjes op poten voor de opslag van maïskolven (horreos)Net als in Portugal contrasteren de kleurige emigrantenhuizen met het grijs van de traditionele architectuur. In de dorpskroeg word je begroet in het Galego, een taal die sterk verwant is aan het Portugees.

De wandelgids

Santiago de Compostela en de kust van Galicië – 22 wandelingen 

Deze gids voert de wandelaar door de stad waar apostel Jacobus zou zijn begraven, maar Galicië is meer dan Santiago de Compostela. Aan de voet van Europa’s hoogste kliffen ligt Santo André de Teixido, een populair bedevaartsoort onder Galiciërs. Het is vooral de ruige kust die Galicië voor de wandelaar zo aantrekkelijk maakt. Het licht is er mooi en helder. De kust voelt met zijn diepe inhammen, ruige rotsen en kapen als Scandinavië, maar dan wel met tapas en rode wijn. 

In de gids vindt u naast twee stadswandelingen en twee wandelingen door het fraaie natuurpark Fragas do Eume vooral veel kustwandelingen. De gids brengt u ook naar de mooiste stukken van het vuurtorenpad (Camiño dos Faros), het kustpad langs de Costa da Morte, dat Malpica verbindt met Cabo Fisterra. 

►►►Ik wil deze gids direct bestellen bij boekenbestellen.nl

Ik wil meer informatie over deze gids