Bij Praia da Cordama (foto Kees Hoope)Het Visserspad van de Rota Vicentina is een ruim 100 km lange lange-afstandswandeling (LAW) die loopt van Porto Covo, even ten zuiden van Sines, naar Cabo de São Vicente, de uiterste zuidwestpunt van Portugal. De route bestaat uit etappes van zo’n 20 km met aan het eind van iedere etappe overnachtingsmogelijkheden. Het pad loopt geheel door het natuurpark Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina.


Krenten uit de pap  
Hoewel de route schitterend is, zijn er ook een paar saaie stukken. Voor de wandelaar die geen zin heeft in een LAW, maar wel wil wandelen langs de mooiste stukken van het visserspad,  zijn er de volgende mogelijkheden:In de wandelgids: 
  
Zuid-Portugal, 28 wandelingen door de Alentejo is een selectie gemaakt van de fraaiste delen van het Visserspad aan de Alentejaanse kust. In de gids staan 7 routes in lengte variërend van 2 tot 14 km.

 
In de wandelgids:   

Algarve, 28 wandelingen zijn ook 4 rondwandelingen beschreven waar het Visserspad een onderdeel van vormt. Deze variëren van 8 tot 13 km)


Op het kaartje hieronder staan de beginpunten van de routes :

Alentejo
Porto Covo
Vila Nova de Milfontes
Almograve
Cabo Sardão
Cavaleiro
Entrada da Barca (Zambujeira)
Monding Ribeira de Seixe

Algarve
Aljezur
Carrapateira
Vila do Bispo
Forte do Beliche (Cabo de São Vicente)