Ook als Ebook

Algarve, 28 wandelingen    

Paperback: ISBN 9789074980265
Prijs: € 15,45

Ebook:ISBN 9789081855990
Prijs: €  10,25

►►► Ik wil deze gids bestellen bij Reisboekhandel Pied à Terre (Scheltema) (papieren versie)

►►► Ik wil deze gids bestellen bij boekenbestellen.nl (Ebook)De wandelgebieden    |    Wat vindt u in deze gids?     |    Colofon      De wandelgebieden


De Algarve is vooral in trek als zonbestemming. Dat je er ook heerlijk kan wandelen is minder bekend: over de ruige kliffen van natuurpark Cabo de São Vicente of langs de goudgele kust tussen Lagos en Albufeira. In het achterland ligt de Serra de Monchique met haar geneeskrachtige bronnen. Een Moors kasteel van roodbruine zandsteen torent hoog uit boven Silves, een van die fraaie stadjes in de Barrocal, het land van de sinaasappelgaarden. De meeste toeristen die op het vliegveld van Faro aankomen spoeden zich westwaarts. Voor de wandelaar een zegen. Die kan in alle rust langs de lagune lopen door het Parque Natural da Ria Formosa, de wereld van slik en water. Een paradijs voor de vogelaar. Vogels heb je ook in de zoutpannen bij Castro Marim aan de monding van de Guadiana, waar hogerop de rivier de zeezeiler voor anker gaat in een oase van groen. In de Serra do Calderão vind je, ondanks de nabijheid van de toeristische centra, nog heel wat uit het verleden terug.

Voor meer informatie over de wandelgebieden, klik hier


Wat vindt u in deze gids?

Natuurparken   In het westen vindt u de ruige kliffen van het natuurpark Sudoeste Alentejano en Costa Vicentina. In het oosten liggen het natuurpark Ria Formosa en het natuurreservaat van Castro Marim. Beide een paradijs voor vogelliefhebbers.


Tavira

Steden   Stadswandelingen zijn er ook. In Faro loopt u van de oude binnenstad naar de rand van de lagune. Vanuit Lagos gaat u via de oude stadsmuur naar de kust en van het centrum van Tavira wandelt u naar de zoutpannen.


Kust   Een flink aantal routes loopt over ruige kliffen of langs het strand. Schitterend zijn de hoge kliffen in het westen en de goudgele tot roodbruine rotsen in het zuiden.


Bergen    In het westen ligt de Serra de Monchique met zijn landbouwterrassen en geneeskrachtige bronnen. In het oosten de Serra do Caldeirão, met zijn kurkeikenbossen.


Dorpen     Vooral in de Serra do Caldeirão komt u dorpjes tegen waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan.


Kureikbossen    Overal in de Algarve liggen schitterende kurkeikenbossen.


Kalkheuvels    Tussen de kust en de bergen liggen de kalkheuvels van de Barrocal. U vindt hier lieflijke dorpjes temidden van olijfgaarden en verlaten landbouwterrassen begroeid met laag struikgewas. Hier liggen twee kleine natuurgebieden: Fonte de Benémola en Rocha da Pena.


Colofon

Tekst:
Roel Klein & Bert Stok

Foto’s:
Bert Stok, Roel Klein, Marjolein van Dijk, Marc v.d. Berg, Agaath Klein en Kees Hoope

Kaartjes:
Roel Klein & Bert Stok

Uitgeverij Op Lemen Voeten, 2019