Stedentrip naar Lissabon?

 

In de wandelgids Hart van Portugal staan 9 wandelroutes in Lissabon en directe omgeving (o.a. het natuurpark Sintra-Cascais). De begin- en eindpunten van de routes zijn uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer.

De 9 wandelroutes door Lissabon en directe omgeving1. Door het oude centrum

Een stadswandeling door Lissabon. U loopt van de benedenstad via Pena, Graça en Mouraria naar Alfama weer terug naar de Baixa.


2. Naar het Christusbeeld aan de Taag

Een wandeling via Bairro Alto naar de Taag. Vandaar met de pont naar Cacilhas en dan via de kade van Almada naar Cristo Rei, het Christusbeeld aan de Taag.

Voor complete routebeschrijving, klik hier


3. Langs het aquaduct van Lissabon

Een stadswandeling langs het aquaduct naar het 17e-eeuwse Palácio dos Marquêses de Fronteira in het park van Monsanto, een waar paradijs voor de liefhebber van de Portugese ‘azulejo’ (geglazuurde tegeltjes).


4. Vanuit modern Lissabon richting Fátima

Het eerste traject van de pelgrimsroute van Lissabon via Fátima naar Santiago de Compostela. U loopt van het terrein van de Expo ’98 (Parque das Nações)  via een rivierdal met vervallen landhuizen naar Póvoa de Santa Iria.


5. Sintra: kasteel en paleizen

Een wandeling vanuit Sintra langs paleizen, tuinen en een middeleeuws kasteel. U loopt door een schitterend cultuurlandsschap dat enige tijd geleden door de UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed.


6. Natuurpark: klooster en heiligdom

Een wandeling door het natuurpark Sintra-Cascais via een zestiende-eeuws klooster naar het heiligdom op de top van de Peninha, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op zee en het natuurpark.


7. Natuurpark: over de kliffen naar Cabo da Roca

Een wandeling over de kliffen van het natuurpark Sintra-Cascais naar Cabo da Roca, het meeste westelijke punt van het Europese vasteland.


8. Natuurpark: kust, beekdal en bossen

Een wandeling door het natuurpark Sintra-Cascais. U loopt via het op de rotsen gelegen Azenhas do Mar, over kliffen, door een beekdal en door bossen.


9. Costa da Caparica, het strand van Lissabon

U wandelt er langs de zee waar meer dan tien ondernemingen strandvisserij beoefenen, een spektakel.