Home
Regio's
Wandelgidsen
Natuurparken
Steden
Wandelroutes
Portugal over de grens
Foto's
Kaarten
Over deze site
Sitemap
Links
Disclaimer
ContactWandelen in Lissabon en omgeving

 

Stedentrip naar Lissabon?

In de wandelgids Hart van Portugal staan 8 wandelroutes in Lissabon en directe omgeving.
De begin- en eindpunten van de routes zijn uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer.

►►► Ik wil deze gids bestellen (ook als Ebook)


De 8 wandelroutes door Lissabon en directe omgeving 

Het oude centrum

Een stadswandeling door Lissabon. U loopt van de benedenstad via Pena, Graça en Mouraria naar Alfama weer terug naar de Baixa.

Taag en Christusbeeld

Een wandeling via Bairro Alto naar de Taag. Vandaar met de pont naar Cacilhas en dan via de kade van Almada naar Cristo Rei, het Christusbeeld aan de Taag.

Klik hier voor routebeschrijving

Het aquaduct

Een stadswandeling langs het aquaduct van Lissabon naar het paleis van de Marquês de Fronteira in het park van Monsanto.

Vanuit modern Lissabon richting Fátima

Het eerste traject van de pelgrimsroute van Lissabon via Fátima naar Santiago de Compostela. U loopt van het terrein van de Expo '98 (Parque das Nações)  via een rivierdal met vervallen landhuizen naar Póvoa de Santa Iria.

Sintra: kasteel en paleizen

Een wandeling vanuit Sintra langs paleizen, tuinen en een middeleeuws kasteel. U loopt door een schitterend cultuurlandsschap dat enige tijd geleden door de UNESCO is uitgeroepen tot werelderfgoed.

Natuurpark: klooster en heiligdom

Een wandeling door het natuurpark Sintra-Cascais via een zestiende-eeuws klooster naar het heiligdom op de top van de Peninha, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op zee en het natuurpark.

Natuurpark:
over de kliffen naar Cabo da Roca

Een wandeling over de kliffen van het natuurpark Sintra-Cascais naar Cabo da Roca, het meeste westelijke punt van het Europese vasteland.

Natuurpark: kust, beekdal en bossen

Een wandeling door het natuurpark Sintra-Cascais. U loopt via het op de rotsen gelegen Azenhas do Mar, over kliffen, door een beekdal en door bossen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor informatie over de beginpunten van de wandelingen, klik op het kaartje hieronder.© 1996-2017, Roel Klein & Bert Stok tenzij anders vermeld