Ook als Ebook

Hart van Portugal   25 wandelingen door Lissabon en de Estremadura, Coimbra en Beira

Paperback: ISBN 9789074980241
Prijs: € 15,40

Ebook: ISBN 9789081855969
Prijs: € 9,95

►►► Ik wil deze gids bestellen bij Reisboekhandel Pied à Terre (Scheltema) (papieren versie)

►►► Ik wil deze gids bestellen bij boekenbestellen.nl (Ebook


De wandelgebieden    |    Wat vindt u in deze gids?    |    Colofon    De wandelgebieden

Hier klopt het historische hart van Portugal. Ontdek met deze wandelgids aantrekkelijke cultuursteden als Lissabon, Sintra en Coimbra. Is het op de zonovergoten pleinen van Lissabon te warm? Dan wandelt u door de bergen in het nabijgelegen natuurpark Sintra-Cascais met zijn sprookjeskasteel, waar het lekker koel is. Of langs spectaculaire klifkusten, bij Sintra maar ook ten noorden van Nazaré. Behoefte aan rust? In de bergen vindt u weidse landschappen afgewisseld door diepe valleien, maar ook intiem akkerland. Vanuit Lissabon zet u de eerste stappen naar Fátima, hét bedevaartsoord van Portugal.

Voor meer informatie over de wandelgebieden, klik hier.

Wat vindt u in deze gids?

Natuurparken    Meerdere routes in twee schitterende natuurparken: subtropische parken, bossen en ruige kliffen in Sintra-Cascais, indrukwekkende kloven en weidse kalkplateaus in de Serra de Aire e Candeeiros. Natuur wordt hier afgewisseld met kleinschalig akkerland en olijfgaarden. Bij Luso loopt u door het schitterende bos van Buçaco.


Steden   Stadswandelingen zijn er ook. In Lissabon loopt u langs een aquaduct, naar het Christusbeeld aan de overkant van de Taag, de oude binnenstad en de moderne wijk van de Expo 2000. In Coimbra loopt u via smalle straatje, stegen en trappen naar de oude universiteit. Daarna bezoekt u de kloosters aan de overkant van de Mondego.


Kust   Een flink aantal routes loopt over ruige kliffen en langs het strand. Van een op de klif gelegen bedevaartoord loopt u omlaag naar het vroegere vissersdorp Nazaré. Daar gaat het via straatjes en steegjes naar de visdrogerij op het strand.


Bergen    Meerdere wandelingen voeren u door schitterende graniet-, kalk- en schistgebergtes, zoals Candeeiros, Caramulo, Montejunto, Sicó, Boa Viagem, Lousã en Açor.


Dorpen   In de bergen komt u door dorpen waar de tijd soms lijkt te hebben stilgestaan. Op andere plaatsen liggen ze er verlaten bij. Sommige dorpen zijn geheel in oorspronkelijke stijl gerestaureerd, zoals Piódão in de Serra do Açor.


Traditionele landbouw    In sommige berggebieden (Caramulo, Sicó en Açor) is de traditionele landbouw nog niet helemaal verdwenen.


Landbouwterrassen   Vooral in de Serra do Açor treft u indrukwekkend  landbouwterrassen aan, waar vroeger maïs werd verbouwd.


Wijn en olijfgaarden   In de bergen wandelt u niet alleen door ruige natuur, maar ook door intiem akkerland met wijngaarden (Montejunto) of olijfgaarden (Candeeiros en Sicó).


Kloven en grotten   In de kalkgebergtes – vooral Candeeiros en Sicó – wandelt u door indrukwekkende kloven en langs grotten.


Windmolens    In de bergen van de Montejunto en de Candeeiros loopt u langs rijen typisch Portugese  windmolens.


Pelgrimsroute  In deze gids wordt ook aandacht besteed aan de pelgrimsroute van Lissabon via Fátima en Porto naar Santiago de Compostela (Via Lusitana / Caminho Português).


Colofon

Tekst:
Roel Klein & Bert Stok (m.m.v. Jan Erik Burger)

Foto’s:
Bert Stok, Roel Klein, Marjolein van Dijk, Marc v.d. Berg en Agaath Klein

Kaartjes:
Roel Klein & Bert Stok

Uitgeverij Op Lemen Voeten, 2016