Het wandelgebied   |   Routes   |   Natuurparken

 

De stad   U wandelt door de eeuwenoude universiteitsstad Coimbra met zijn smalle straatjes, steegjes en trappen. Boven de stad torent de universiteit, met zijn schitterende achttiende-eeuwse bibliotheek, maar ook met zijn monumentaal classicistische kolossen, ontworpen tijdens de dictatuur van Salazar.

Coimbra – boven de stad de universiteit
Coimbra – faculteit der letterenBos   Niet ver van Coimbra ligt het schitterende Mata do Buçaco, een vanaf de zestiende eeuw door monnikken aangelegd bos met een grote variëteit aan soorten, afkomstig uit alle werelddelen. U vindt er o.a. sequoia’s, ceders, cipressen, ginkgo’s en boomvarens. Het geheel werd verfraaid met vijvers, trappen en een calvarie.

Mata de Buçaco – kapelletjes
Mata de Buçaco – vijver er bij Fonte FriaBergen en dorpen   Rond Coimbra vindt u heuvels en bergen. In het zuiden de kalkheuvels van de Serra do Sicó, met zijn kloven en grotten en aan de kust de Serra da Boa Viagem bij Figueira da Foz. Meer naar het oosten kunt u schitterend wandelen in schistgebergtes als de Serra da Lousã met zijn verlaten dorpen en de Serra do Açor, met het geheel in oorspronkelijke stijl gerestaureerde dorpje Piódão. Ten noorden van Coimbra ligt de Serra do Caramulo, een granietgebergte, waar de dorpen nog veel van hun oorspronkelijk karakter hebben behouden. Ook is de traditionele landbouw er nog niet verdwenen. Verder naar het oosten ligt de Serra da Estrela, het hoogste gebergte van Portugal. Voor wandelingen in dit natuurpark, klik hier.


Serra do Caramulo – irrigatiegoot
Serra do Caramulo – pad naar Cadraço
Serra do Caramulo – maïsoogst


Serra do Açor – dal bij Benfeita
Serra da Lousã – Talasnal
Piódão


Serra do Lousã – kasteel van Lousã (foto Marc v.d. Berg)
Serra do Sicó – Buracas
Serra do Sicó – Canhão do Vale dos PoiosWandelroutes

De routebeschrijvingen inclusief achtergrondverhalen en regio-informatie vindt u in:

Hart van Portugal – 25 wandelingen

Voor meer informatie over de wandelroutes in dit gebied, klik hier