De kust
Portugal is vooral bekend als zonbestemming, een land met witte stranden. Maar waarom alleen bruin bakken? Zonnen en zwemmen kun je aan de kust prima combineren met wandelen. Ook in hartje zomer. Altijd waait er wel een koel windje. De klifkusten van de Alentejo en de Algarve in het zuiden zijn het mooist. Maar ook de kust even ten zuiden van Lissabon is prachtig. Daar rijst een gebergte steil uit zee omhoog.

Natuurparken
Maar Portugal is meer dan zon en zee, het behoort tot de interessantste wandellanden van Europa. Een ideaal land om een wandelvakantie te houden. In het natuurpark Peneda-Gerês, in het uiterste noorden, volgt de wandelaar eeuwenoude paden, naar de zomerweiden, hoog in de bergen. In de sneeuw wandelen kan ook, op de hoogste top van de Serra da Estrela, een uitgestrekt natuurpark ten oosten van Coimbra.

Authentiek platteland
Portugal heeft nog veel meer natuurgebieden. Ook voor deze gebieden geldt dat het dagelijkse leven van boer of visser er niet uit is weggesneden. Wandelen doe je er afwisselend door ruige natuur en intiem akkerland, langs dorpjes die opmerkelijk gaaf zijn gebleven. Buiten de natuurparken liggen ook fraaie wandelpaden. De reden is eenvoudig. Tot voor kort was Portugal een land van vooral kleine boeren, die met een ossenkar naar hun land gingen.

Steden
Naast mooie natuur en authentiek platteland heeft Portugal een aantal zeer fraaie en interessante steden. In Porto, Coimbra, Lissabon en Faro kunt u prachtige stadswandelingen maken

Eén gedachte over “

  • 27 juli 2017 om 17:26
    Permalink

    Hoi, dit is een reactie.
    Om te beginnen met beheren, bewerken en verwijderen van reacties, ga je naar het Reacties scherm op het dashboard.
    Avatars van auteurs komen van Gravatar.

Reacties zijn gesloten.